0150 48 99 65

DISAB - Däckdistribution i Skåne AB blir en del av Valla Däck-koncernen

Pressrelease 2024-06-20

Bolaget Däckdistribution i Skåne AB blir en del i Valla Däck-koncernen som i sin tur har Norgesdekk AS som huvudägare.

”Valla Däck AB har haft en fin utveckling under många år. Nu med Norgesdekk som huvudägare har vi dessutom möjligheter till att bredda sortimentet och distributionsnät ytterligare vilket märks redan nu och kommer utvecklas ännu mer på sikt”, säger Mats Andersson VD.
”Med DISAB i Skåne tar vi ytterligare steg till att förstärka oss som en nationell leverantör och får ytterligare kapacitet med lager, försäljning och kundservice. DISAB’s distributionsmodell med egna bilar och Same Day Delivery passar oss perfekt då det är ett av våra starka erbjudande till våra kunder från Valla. Dessutom med kompetent personal som jobbat i företaget och branschen länge”, fortsätter Mats.

”DISAB erbjuder ett komplett sortiment av både däck, fälgar och tillbehör samt ett av marknadens effektivaste distributionsnät i Skåne. Vi har i många år verkat som en kompletterande däckleverantör till merparten av Skånes verkstäder”, säger Stefan Persson, tidigare VD. ”Vi jobbar med service som vårt främsta mervärde. Service för oss är ett brett och optimerat lager, snabba leveranser, kunnig personal och hög tillgänglighet”, fortsätter Stefan.

Stefan Persson tidigare huvudägare kommer att fortsätta i bolaget med fokus på utveckling av Valla Däck och DISAB:s grossistkoncept till marknaden. Samtlig personal arbetar kvar och ser med glädje fram emot att fortsätta utveckla försäljning, lager och sortiment i en större region samt att få jobba i en större organisation med nya medarbetare.

Om Valla Däck: Valla Däck etablerades som en lokal däckverkstad med grossistförsäljning i Valla 1982 av Conny Gustafsson. Egen distribution utvecklades tidigt med målsättning att alltid leverera med konkurrenskraftiga priser, leveranssäkerhet och bästa kundservice. Framgången i konceptet har stadigt utvecklat företaget och dotterbolagen som idag har etablerat försäljning över hela Sverige. Idag sysselsätter Valla Däck AB, Nyahjul, Valla Däckverkstad AB och Idealimport AB cirka 30 personer med en omsättning på drygt 220 miljoner 2023.

Om Däckdistribution i Skåne AB: DISAB bildades 1986 som ett grossistbolag till regionala Bandag-återförsäljare med fokus på PV däck. Under 90 och 00-talet tillkom fler kunder inom bil, verkstad och gummifackhandel samtidigt som en del av de urpsrungliga Bandag-återförsäljarna valde att gå vidare med andra däckkedjor. DISAB har under alla år till största del jobbat med premiumprodukter i nära samarbete med leverantörerna. Tjänster som hjulförvaring har tillkommit under de senaste 10 åren som en del av det servicekoncept som är synonymt med DISAB. Med egen distribution har DISAB säkerställt att alla kunder inom regionen fått leverans samma dag som order har lagts. DISAB har 4 anställda och en omsättning på cirka 18 miljoner 2023.

Om Norgesdekk: Norgesdekk AS har sitt ursprung i Jæren Dekk-koncernen och etablerades som en oberoende grossistkedja i februari 2010. Norgesdekk AS har sedan starten haft en mycket stark utveckling och är idag Norges största oberoende däck- och fälggrossist. Genom förvärv och start-ups finns vi idag representerade i stora delar av Norge med totalt 7 filialer från Narvik i norr till Kristiansand i söder. Vi är cirka 105 anställda med en omsättning på över NOK 1,1 miljarder 2023.

Kontakt

Valla Däck AB: https://valladack.se
Mats Andersson, Tel: +46 702 83 85 58, E-post: mats@valladack.se
Kenneth Undberg, Tel: +46 730 68 55 00, E-post: kenneth@valladack.se

Disab Däckdistribution i Skåne AB: http://www.disab.nu
Stefan Persson, Tel: +46 40 671 87 01, E-post: stefan.persson@disab.nu

Norgesdekk AS: https://www.norgesdekk.no
Ansgar Raastad, vd/koncernchef. Tel: +47 922 42 441, E-post: ansgar@norgesdekk.no
Jone Stangeland, ekonomi & produktchef /styrelseledamot. Tel: +47 901 62 683, E-post: jone@norgesdekk.no